Зупинимо булінг разом!

Булінг є серйозною проблемою, яка може мати довготривалий негативний вплив на здоров’я та благополуччя постраждалих. Протидія булінгу є важливим завданням, і для цього необхідно вжити конкретних заходів.

Психологічно-соціальна служба Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ постійно працює над створенням безпечної та толерантної атмосфери та забезпечують доступ до психологічної підтримки учасників освітнього процесу.

Практичний психолог Альона Швець та соціальний педагог Юля Ланова провели превентивні заходи, спрямовані на підвищення соціальної компетентності учасників освітнього процесу та розвитку навичок комунікації.

З метою попередження та уникнення випадків булінгу поширили тематичні брошурки “Ми проти булінгу. Поради та рекомендації здобувачам освіти та педагогам”, а зі здобувачами освіти групи КОБ922(1) відзняли відеоролик “Не мовчи. Зупинимо булінг разом”, в якому розкрили види проявів булінгу.

TARTU, VOСO, день п’ятий: завершальні акорди. Багатонаціональна команда кулінарів сміливо долала високі англомовні бар’єри. Під керівництвом викладача Ksenia Mets (VOCO, Estonia) та за підтримки Veronica Martynyuk (Ukraine) учасники міжнародного проєкту вивчали види та особливості меню, обговорювали стратегії розвитку ресторанного господарства в країнах Євросоюзу. Надихаючою стала зустріч з директором VOCO паном Raini Jõks, який особливо сердечно […]

TARTU, VOСO, день четвертий: виклики Zero Waste. Сьогоднішні завдання стали справжніми випробуваннями для команд міжнародного проєкту. На виробничій площадці VOCO, після опрацювання теоретичного англомовного матеріалу, учасники проєкту взялися за приготування італійських равіолі. Основний принцип виконання завдання – Zero Waste, що вимагало максимальної економії продуктів. Додаткову складність створювала умова використання монопродукту – моркви. Кухарі-міжнародники опановували секрети […]

Тарту, VOСO, день третій: насичений англомовним спілкуванням. Викладачі працювали у змішаних групах, відновлюючи і вдосконалюючи рецепти страв. Цікавими були презентації національних страв команд міжнародного проєкту, адже кожен рецепт став містком між культурами, а учасники – гастрономічними мандрівниками. Команда Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ підготувала інтерактивну розповідь про буковинські горішки. Презентацію супроводжували дегустацією цих популярних ласощів. […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x