Спортивно-масова робота

Спортивно-масова робота в училищі невід’ємно пов’язана з організацією та проведенням спортивно-масових заходів в позанавчальний час. Фізичне виховання в училищі є складовою частиною системи виховання і служить цілям всесвітнього розвитку фізичних і духовних сил майбутніх робітників, їх підготовці до праці і захисту України.

Згідно плану освітнього процесу з фізичного виховання нашого закладу робота спрямована на виконання Державної національної програми. Професійно-прикладна фізична підготовка направлена на розвиток і вдосконалення фізичних якостей, навичок і психофізичних функцій організму здобувачів освіти з урахуванням особливостей майбутньої трудової діяльності.

Уже в традиціях для нашого училища проводити загальнорозвивальні вправи на свіжому повітрі, позанавчальні заходи:

  • “Олімпійський тиждень”;
  • “Олімпійський урок”;”Козацькі забави”;
  • “Тиждень фізичної культури та спорту”;
  • “Міс краса та грація ЧВКУ ДТЕУ”.

 

А де, як не на “Олімпійському уроці” можна позмагатись в олімпійських видах спорту. В цьому році була представлена у всій своїй красі королева спорту – легка атлетика. Різні види бігу, стрибків та метань з великою завзятістю, цікавістю, професіоналізмом виконували здобувачі освіти на занятті.

Гурткова робота – одна із форм спортивно-масової роботи. Традиційно кожного року працюють секції з : шахів, шашок, настільного тенісу, загальної фізичної підготовки. Проводились заняття регулярно – 2 рази на тиждень.

На початку навчального семестру відбувається засідання ради фізкультури, де фізоргам донесено та пояснено план заходів спортивно-масової роботи на весь навчальний рік.

Викладачі фізичного виховання постійно підвищують свій методичний рівень, приймаючи участь у всіх засіданнях обласного методичного об’єднання керівників та викладачів фізичного виховання закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернівецької області.

Постійно поповнюється методична база училища з предмету “Фізична культура”, ведеться робота зі збереження та поповнення матеріально-технічного та спортивного забезпечення училища.