Міжнародна співпраця

У серпні 2023 року викладач Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, к.п.н., доцент Мартинюк Веронія брала участь у міжнародній програмі ERASMUS+ #2021-I-LV01-KA121. Заходи Проєкту відбувалися на базі Ризького технікуму туризму та творчої індустрії, м. Рига, Латвія. Цільовий Проєкт CBVET було спрямовано на розбудову потенціалу провайдерів VET освіти Європи та України, а також реалізацію стійкості європейських та українських ЗПТО до стрімких змін навколишнього соціально-політичного середовища.

Проект мав за мету формувати спільні загальноєвропейські цінності, таким чином зміцнюючи відносини між європейською освітою та соціально-економічним середовищем українських ЗПТО.

Програма заходів та акцій Проєкту була насиченою і змістовною. На запрошення латиської сторони Веронія Мартинюк проводила майстер-класи та тьюторіали; зустрічалася з представниками директорату профтехосвіти; брала участь у виїзних професійних конкурсах у м. Єлгава; акціях до Дня незалежності України у м. Рига.

Проєкт CBVET продемонстрував всебічну, одностайну підтримку латиського суспільства народу України у визвольній боротьбі проти рашистських загарбників. Заходи Проєкту розраховані на перспективу, оскільки відкривають можливості мобільності та співпраці українських та європейських ЗПТО у різних сферах професійної діяльності.

Дякуємо нашим партнерам з Латвії, особливо RTRIT, за чудову організацію акцій Проєкту, підтримку та всебічну допомогу у нашій боротьбі за незалежність і волю.

Erasmus+ Boosting

30 квітня 2025 року, відповідно до плану виконання завдань міжнародного Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266, відбулося пілотування інтегрованої англомовної лабораторної роботи з кулінарії на тему: “Міжнародна кухня” (рівень англійської мови В1-В2). Для участі в експерименті були запрошені здобувачі освіти з гімназій, ліцеїв міста Чернівці та здобувачі освіти ЧВКУ ДТЕУ. У заході брали […]

Erasmus+ Boosting

09 квітня 2025 року команда учасниць Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 продовжила апробацію CLIL уроків на виробничих площадках ЧВКУ ДТЕУ. Пілотування англомовного пробного заняття на тему: “Національна Буковинська випічка” проходило у лабораторії кондитерства і пекарства. Вступний інструктаж провела старший майстер Марина Ботук. Про особливості та поетапність приготування виробу “Буковинський горішок” говорила майстер […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x