Міжнародний Хакатон. День 1

17 жовтня 2024 року розпочався INTERNATIONAL MULTYDISCIPLINARY HACKATHON під назвою “VET PROFESSIONAL DEVELOPMENT AND INTERNATIONAL LABOUR MARKET MOBILITY” в рамках реалізації проєкту Project ERASMUS+ project “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266
Координатор хакатон-проєкту – Veronica Martynyuk, к.п.н, викладач ЧВКУ ДТЕУ.

Серед спікерів:

  • Анатолій Мазаракі – ректор ДТЕУ, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, кавалер ордена князя Ярослава Мудрого V, IV ступенів, кавалер ордена “За заслуги” І, ІІ, ІІІ ступенів, кавалер французького ордену Академічних пальм;
  • Оксана Гринюк – т.в.о. директора Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації (обласної військової адміністрації);
  • Вероніка Ткаченко – представниця National Erasmus+ Office in Ukraine;
  • Ілля Хочь – Почесний консул Латвії у Чернівецькій області;
  • Тетяна Колісніченко – декан факультету іноземних мов ЧНУ ім. Юрія Федьковича;
  • Валентина Богатирець – к.політ.н, доцент ЧНУ ім. Юрія Федьковича;
  • Еллана Молчанова – к.е.н., доцент ДТЕУ;
  • Надія Приступа – директорка Міжнародного центру мовної сертифікації “Кембрідж-Клуб” (м. Київ).

Учасників хакатону вітали: Ірина Барбір – Начальник відділу Департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради, Ганна Балущак – директорка Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу, Микола Кирилюк – директор Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ та гості з економічного колегіуму м. Сучава (Румунія).

Головними учасниками Хакатону були команди з Латвії (керівник Zane Saukāne, RTRIT), Литви (керівник Aušra Netikšienė, VESK), Естонії (керівник Кайре Метс, VOCO), Львів’яни (керівник Роксолана Качур, ЛПКГТРС) та Чернівчани (керівник Вероніка Мартинюк, ЧВКУ ДТЕУ).

#erasmusdays #projectBCE

Erasmus+ Boosting

09 квітня 2025 року команда учасниць Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 продовжила апробацію CLIL уроків на виробничих площадках ЧВКУ ДТЕУ. Пілотування англомовного пробного заняття на тему: “Національна Буковинська випічка” проходило у лабораторії кондитерства і пекарства. Вступний інструктаж провела старший майстер Марина Ботук. Про особливості та поетапність приготування виробу “Буковинський горішок” говорила майстер […]

Erasmus+ Boosting

Відповідно до плану виконання завдань Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 члени команди ЧВКУ ДТЕУ розпочали реалізовувати теоретичні напрацювання з CLIL методики у сфері кондитерства. CLIL (Content and Language Integrated Learning) – це вивчення англійською (або іншою іноземною мовою) всіх або декількох предметів. Члени команди ЧВКУ розробили і розпочали апробацію авторських англомовних планів […]

TARTU, VOСO, день п’ятий: завершальні акорди. Багатонаціональна команда кулінарів сміливо долала високі англомовні бар’єри. Під керівництвом викладача Ksenia Mets (VOCO, Estonia) та за підтримки Veronica Martynyuk (Ukraine) учасники міжнародного проєкту вивчали види та особливості меню, обговорювали стратегії розвитку ресторанного господарства в країнах Євросоюзу. Надихаючою стала зустріч з директором VOCO паном Raini Jõks, який особливо сердечно […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x