Фестиваль науки

23.10.2025 у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся ХІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, під час якого студенти презентували власні бізнес-проєкти та наукові доповіді.

Чернівецьке вище комерційне училище на фестивалі науки представляв студент групи ФМБ25 Роман Поп із бізнес-планом “Ресторан “Sky food” (науковий керівник – к.т.н. Тетяна Марусяк) і здобув ІІІ місце.

Директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, який особисто вболівав і підтримував на Фестивалі науки Романа, зазначив, що участь у таких заходах сприяє престижу училища, а розробки бізнес-проєктів сучасною молоддю формують потенційні можливості та перспективи розвитку гастрономії як науки!

Цьогоріч захід проходив за участю Сучавського університету імені Штефана чел Маре (Румунія) та об’єднав студентів із Київського національного лінгвістичного університету, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та ЧВКУ ДТЕУ.

Роботи учасників оцінювало компетентне журі у складі: Руслани Сідляр – заступниці директора, начальниці управління підприємництва, торгівлі та енергоефективності департаменту соціально-економічного розвитку та стратегічного планування Чернівецької міської ради; Інги Труфен – заступниці начальника відділу мікрокредитування філії Чернівецького обласного управління “АТ Ощадбанк”; Людмили Столяр – кандидата економічних наук, доцентки, заступниці генерального директора з обліку, фінансів і статистики, головної бухгалтерки ТДВ “Чернівецький хімзавод”; Марії Іглінської – директорки кав’ярні “Mary be”.

Erasmus+ Boosting

Команда кулінарів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, членів Erasmus+ проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, взяли участь у Гастрономічному фестивалі етнічної кухні Чернівецької області “Смак традицій” й приготували етнічні страви країн Балтії: цепеліни (Литва), крінгель (Естонія) та скландраусіс (Латвія). Менеджер проєкту Веронія Мартинюк провела для майбутніх кухарів вікторину “Що ти знаєш про наших […]

У Чернівецькому вищому комерційному училищі ДТЕУ відбувся Гастрономічний фестиваль етнічної кухні Чернівецької області “Смак Традицій”, який довів, що навіть звичайне приготування страви можна перетворити у справжній дослідницький проєкт. Майбутні кухарі перевтілились у дипломатів і представляли смачну гастрономічну етнічну спадщину нашого краю. Відкрив Фестиваль директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, привітавши всіх присутніх з Міжнародним днем кулінара. […]

BESTCOOKFEST-2025

Четверо талановитих студентів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ Нікіта Пріпа, Анна Мазуркевич, Владислав Гливко, Крістіна Марчук взяли участь у VIII Міжнародному конкурсі ресторанних технологій “BESTCOOKFEST-2025” у Києві. Майбутні майстри смаку в різних конкурсних номінацій довели, що креативність і наполеглива праця завжди дають результат. За підсумками наші студенти здобули: 1 золоту медаль та 3 срібні медалі. […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x