Erasmus+ Mobility

27.03.2024 в Ризькому технікумі творчої індустрії та туризму (Латвія) проходив Третій міжнародний конкурс серед закладів професійної освіти “Learn, Know, Do, Can, Show” під егідою міжнародної організації AEHT (Брюссель).

У заході брали участь учні училищ з 12 країн Європи, серед яких були Бельгія, Хорватія, Естонія, Фінляндія, Італія, Латвія, Литва, Словенія, Словаччина та ін.

Кількість конкурсантів була величезна – 161 чол., які змагалися у 13 номінаціях. Битва за перемогу у кожній з номінацій була запеклою та емоційною – учасники демонстрували високий рівень підготовки та професіоналізму. Кожен був рішуче налаштований якнайкраще довести свої знання та навички як на теоретичному, так і на практичному рівнях.

Серед конкурсантів були і представники Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ. Вони виступали у таких номінаціях: кондитерство – Черевчук Софія (тренер – Швець Надія), кулінарне мистецтво – Мандрик Богдана (тренер – Козьма Оксана), пекарство – Ропчан Олександра (тренер – Головкова Марія).

Усі наші номінанти успішно виконали вимоги міжнародних стандартів цього надзвичайно престижного конкурсу і були відзначені дипломами.

Пишаємося результатом спільної командної роботи адміністрації, викладачів, майстрів, здобувачів освіти ЧВКУ ДТЕУ і всіх, хто долучився до творчої навчально-виробничої діяльності та залагодження організаційних моментів у процесі підготовки до конкурсу європейського рівня.

Erasmus+ Boosting

09 квітня 2025 року команда учасниць Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 продовжила апробацію CLIL уроків на виробничих площадках ЧВКУ ДТЕУ. Пілотування англомовного пробного заняття на тему: “Національна Буковинська випічка” проходило у лабораторії кондитерства і пекарства. Вступний інструктаж провела старший майстер Марина Ботук. Про особливості та поетапність приготування виробу “Буковинський горішок” говорила майстер […]

Erasmus+ Boosting

Відповідно до плану виконання завдань Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 члени команди ЧВКУ ДТЕУ розпочали реалізовувати теоретичні напрацювання з CLIL методики у сфері кондитерства. CLIL (Content and Language Integrated Learning) – це вивчення англійською (або іншою іноземною мовою) всіх або декількох предметів. Члени команди ЧВКУ розробили і розпочали апробацію авторських англомовних планів […]

TARTU, VOСO, день п’ятий: завершальні акорди. Багатонаціональна команда кулінарів сміливо долала високі англомовні бар’єри. Під керівництвом викладача Ksenia Mets (VOCO, Estonia) та за підтримки Veronica Martynyuk (Ukraine) учасники міжнародного проєкту вивчали види та особливості меню, обговорювали стратегії розвитку ресторанного господарства в країнах Євросоюзу. Надихаючою стала зустріч з директором VOCO паном Raini Jõks, який особливо сердечно […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x