Erasmus+ Boosting

Відповідно до завдань проєкту ERASMUS+ “Boosting Culinary Education and Training” (No.2023-1-LV01-KA220-VET-000161266) 23-24 травня 2025 року в Чернівецькому вищому комерційному училищі ДТЕУ проходив освітянський експеримент – міжрегіональні інтерактивні англомовні партнерські колаборації. Колаборації є ефективним інструментом для залучення нової аудиторії, підвищення довіри до закладів професійно-технічної освіти та створення нових креативних ідей у сфері кондитерського й кулінарного мистецтва. Ініціатор освітянського експерименту – Веронія Мартинюк, к.п.н., керівник проєктної команди “Bооsting…”, викладачка ЧВКУ ДТЕУ.

У заходах брали участь команди проєкту Еразмус+ “Bооsting Culinary Education and Training”: ЧВКУ ДТЕУ (директор – Микола Кирилюк) та Львівського професійного коледжу готельно-туристичного і ресторанного сервісу (директор – Ганна Балущак), а також наші партнери – команда Львівського професійного коледжу сфери обслуговування та поліграфії (директор – Ірина Бурак).

Дводенна програма була насичена подіями:

  • зустріч з Девідом Джеймсом, волонтером із США, який співпрацює із GoGlobal та проводить заняття Speaking Clubs в Чернівцях;
  • англомовними навчально-виробничими тренінгами з кулінарного мистецтва (тренери – к.ф.н., доц. Зоя Куделько; к.політ.н., доц. Валентина Богатирець – ЧНУ ім. Ю.Федьковича);
  • інтерактивними англомовними лабораторними роботами у професійному середовищі та мультидисциплінарним заходом “Гастро Челендж – BANOSH”;
  • зустріч зі стейкхолдером, роботодавцем та провідним бренд-шефом Буковини Костянтином Онікієнком, який розповів про особливості професійної підготовки здобувачів освіти училища та спільно із ними приготував страви італійської кухні;
  • гастротуром до ресторану “Тhe Сад”, власником якого є випускник училища Василь Лазаренко, де було презентовано традиційні українські страви, приготовлені за новітніми технологіями;
  • культурною програмою: екскурсіями містом та Резиденцією митрополитів Буковини і Далмації.

Важливою подією стало підписання Меморандуму про співпрацю з Львівським професійним коледжем сфери обслуговування та поліграфії (директор – Ірина Бурак).

Успіху міжрегіональних інтерактивних англомовних партнерських колаборацій не завадила дощова погода, оскільки учасників поєднала спільна мета: українська ідея єдності, передовий європейський досвід, прагнення до самовдосконалення у професійній діяльності.

08.12.2025 відбулася екскурсія на пекарню-кондитерську NIKONOVА та зустріч із її власницею та членом Ради роботодавців ЧВКУ ДТЕУ Ніконовою Галиною Іванівною. Студенти групи ФМБ25 побачили процес народження хліба і солодощів – від замісу тіста до ароматної випічки, спостерігали за роботою професійного обладнання. Головний технолог підприємства Ткачук Сергій розповів про стандарти якості та технології, які забезпечують бездоганний […]

Erasmus+ TEAMCHERS

Згідно з офіційним запрошенням директора Systems Innovation Center Kft (Будапешт, Угорщина) – Координатора Міжнародного проєкту Erasmus+ TEAMCHERS (№2025-1-HU01-KA220-SCH-000364616, термін реалізації: 01/11/2025 – 15/11/2027) – заступник директора з навчально-виробничої роботи Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ Тетяна Верстюк (координатор проєкту від ЧВКУ ДТЕУ) та Оксана Булгакова взяли участь у стартовій зустрічі в Будапешті, заклавши міцний фундамент для […]

23.10.2025 у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся ХІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, під час якого студенти презентували власні бізнес-проєкти та наукові доповіді. Чернівецьке вище комерційне училище на фестивалі науки представляв студент групи ФМБ25 Роман Поп із бізнес-планом “Ресторан “Sky food” (науковий керівник – к.т.н. Тетяна Марусяк) і здобув ІІІ місце. Директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x