Erasmus+ Boosting

23 січня 2024 року відбулася урочиста зустріч-знайомство членів команд країн, які співпрацюють в Erasmus+ проекті “Boosting culinary education…”. Менеджери закладів професійної освіти з Латвії (Zane Saukane, RTRIT), Естонії, Литви та України (Веронія Мартинюк, ЧВКУ ДТЕУ) розповіли про завдання проекту, представили своїх учасників.

Презентації партнерів проєкту були інформативні, видовищні. Команда ЧВКУ ДТЕУ об’єднала всіх проєктантів у символічне коло друзів за допомогою яскравих, багатоколірних герданів, що відтворювали кольори прапорів держав-учасників проєкту “Boosting culinary education…”.

Спілкування між партнерами було надзвичайно позитивним, невимушеним і високопрофесійним, хоча мовою комунікації була англійська. Наступна зустріч проєктантів відбудеться на професійних площадках: міжнародні команди будуть готувати національні страви.

Erasmus+ Boosting

09 квітня 2025 року команда учасниць Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 продовжила апробацію CLIL уроків на виробничих площадках ЧВКУ ДТЕУ. Пілотування англомовного пробного заняття на тему: “Національна Буковинська випічка” проходило у лабораторії кондитерства і пекарства. Вступний інструктаж провела старший майстер Марина Ботук. Про особливості та поетапність приготування виробу “Буковинський горішок” говорила майстер […]

Erasmus+ Boosting

Відповідно до плану виконання завдань Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 члени команди ЧВКУ ДТЕУ розпочали реалізовувати теоретичні напрацювання з CLIL методики у сфері кондитерства. CLIL (Content and Language Integrated Learning) – це вивчення англійською (або іншою іноземною мовою) всіх або декількох предметів. Члени команди ЧВКУ розробили і розпочали апробацію авторських англомовних планів […]

TARTU, VOСO, день п’ятий: завершальні акорди. Багатонаціональна команда кулінарів сміливо долала високі англомовні бар’єри. Під керівництвом викладача Ksenia Mets (VOCO, Estonia) та за підтримки Veronica Martynyuk (Ukraine) учасники міжнародного проєкту вивчали види та особливості меню, обговорювали стратегії розвитку ресторанного господарства в країнах Євросоюзу. Надихаючою стала зустріч з директором VOCO паном Raini Jõks, який особливо сердечно […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x