Erasmus+ Boosting

30 квітня 2025 року, відповідно до плану виконання завдань міжнародного Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266, відбулося пілотування інтегрованої англомовної лабораторної роботи з кулінарії на тему: “Міжнародна кухня” (рівень англійської мови В1-В2). Для участі в експерименті були запрошені здобувачі освіти з гімназій, ліцеїв міста Чернівці та здобувачі освіти ЧВКУ ДТЕУ.

У заході брали участь запрошені гості: Девід Джеймс (США) та Олеся Гуменюк, заступник директора з НВР Чернівецького ліцею №10, консультант з іноземних мов Комунальної установи “Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників” Чернівецької міської ради.

Менторами працювали члени проєктної команди училища під керівництвом менеджера проєкту Веронії Мартинюк. У заході брали участь заступники директорів ліцеїв: Надія Брандес (ліцей № 7), Ілона Кілару (ліцей №13) і провідний викладач ліцею № 11 Ірина Могила, які моніторили та оцінювали якість виконання англомовних завдань професійного спрямування.

На етапі виготовлення продукту кулінарними операціями керували Інеса Горук, голова методичної комісії Харчові технології, викладач спецдисциплін училища, та Костянтин Онікієнко, бренд-шеф ресторану “Nonna Macarona”. У ході експерименту було підтверджено дієвість та доцільність проведення англомовних лабораторних робіт з міжнародної кухні. Учасники події отримали Сертифікати і позитивні враження.

Ми впевнені, що захід став потужним інструментом для популяризації робітничих професій серед здобувачів освіти ЗЗСО, демонструючи широкі можливості кар’єрного зростання та їхню високу затребуваність на сучасному ринку праці.

Erasmus+ Boosting

09 квітня 2025 року команда учасниць Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 продовжила апробацію CLIL уроків на виробничих площадках ЧВКУ ДТЕУ. Пілотування англомовного пробного заняття на тему: “Національна Буковинська випічка” проходило у лабораторії кондитерства і пекарства. Вступний інструктаж провела старший майстер Марина Ботук. Про особливості та поетапність приготування виробу “Буковинський горішок” говорила майстер […]

Erasmus+ Boosting

Відповідно до плану виконання завдань Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 члени команди ЧВКУ ДТЕУ розпочали реалізовувати теоретичні напрацювання з CLIL методики у сфері кондитерства. CLIL (Content and Language Integrated Learning) – це вивчення англійською (або іншою іноземною мовою) всіх або декількох предметів. Члени команди ЧВКУ розробили і розпочали апробацію авторських англомовних планів […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x