Erasmus+ Boosting

30 квітня 2025 року, відповідно до плану виконання завдань міжнародного Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266, відбулося пілотування інтегрованої англомовної лабораторної роботи з кулінарії на тему: “Міжнародна кухня” (рівень англійської мови В1-В2). Для участі в експерименті були запрошені здобувачі освіти з гімназій, ліцеїв міста Чернівці та здобувачі освіти ЧВКУ ДТЕУ.

У заході брали участь запрошені гості: Девід Джеймс (США) та Олеся Гуменюк, заступник директора з НВР Чернівецького ліцею №10, консультант з іноземних мов Комунальної установи “Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників” Чернівецької міської ради.

Менторами працювали члени проєктної команди училища під керівництвом менеджера проєкту Веронії Мартинюк. У заході брали участь заступники директорів ліцеїв: Надія Брандес (ліцей № 7), Ілона Кілару (ліцей №13) і провідний викладач ліцею № 11 Ірина Могила, які моніторили та оцінювали якість виконання англомовних завдань професійного спрямування.

На етапі виготовлення продукту кулінарними операціями керували Інеса Горук, голова методичної комісії Харчові технології, викладач спецдисциплін училища, та Костянтин Онікієнко, бренд-шеф ресторану “Nonna Macarona”. У ході експерименту було підтверджено дієвість та доцільність проведення англомовних лабораторних робіт з міжнародної кухні. Учасники події отримали Сертифікати і позитивні враження.

Ми впевнені, що захід став потужним інструментом для популяризації робітничих професій серед здобувачів освіти ЗЗСО, демонструючи широкі можливості кар’єрного зростання та їхню високу затребуваність на сучасному ринку праці.

Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ стало учасником міжнародного проєкту, що об’єднав зусилля освітніх закладів Словаччини, Угорщини та України за підтримки Вишеградського Фонду. Ця ініціатива є яскравим прикладом дієвої співпраці між країнами Європи та Україною, спрямованої на обмін досвідом, розвиток лідерських якостей, командної роботи та стимулювання творчого підходу в освітньому процесі. Вишеградський Фонд відомий своєю підтримкою […]

Erasmus+ Boosting

Відповідно до завдань проєкту ERASMUS+ “Boosting Culinary Education and Training” (No.2023-1-LV01-KA220-VET-000161266) 23-24 травня 2025 року в Чернівецькому вищому комерційному училищі ДТЕУ проходив освітянський експеримент – міжрегіональні інтерактивні англомовні партнерські колаборації. Колаборації є ефективним інструментом для залучення нової аудиторії, підвищення довіри до закладів професійно-технічної освіти та створення нових креативних ідей у сфері кондитерського й кулінарного мистецтва. […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x