Erasmus+ Boosting

Відповідно до завдань проєкту ERASMUS+ “Boosting Culinary Education and Training” (No.2023-1-LV01-KA220-VET-000161266) 23-24 травня 2025 року в Чернівецькому вищому комерційному училищі ДТЕУ проходив освітянський експеримент – міжрегіональні інтерактивні англомовні партнерські колаборації. Колаборації є ефективним інструментом для залучення нової аудиторії, підвищення довіри до закладів професійно-технічної освіти та створення нових креативних ідей у сфері кондитерського й кулінарного мистецтва. Ініціатор освітянського експерименту – Веронія Мартинюк, к.п.н., керівник проєктної команди “Bооsting…”, викладачка ЧВКУ ДТЕУ.

У заходах брали участь команди проєкту Еразмус+ “Bооsting Culinary Education and Training”: ЧВКУ ДТЕУ (директор – Микола Кирилюк) та Львівського професійного коледжу готельно-туристичного і ресторанного сервісу (директор – Ганна Балущак), а також наші партнери – команда Львівського професійного коледжу сфери обслуговування та поліграфії (директор – Ірина Бурак).

Дводенна програма була насичена подіями:

  • зустріч з Девідом Джеймсом, волонтером із США, який співпрацює із GoGlobal та проводить заняття Speaking Clubs в Чернівцях;
  • англомовними навчально-виробничими тренінгами з кулінарного мистецтва (тренери – к.ф.н., доц. Зоя Куделько; к.політ.н., доц. Валентина Богатирець – ЧНУ ім. Ю.Федьковича);
  • інтерактивними англомовними лабораторними роботами у професійному середовищі та мультидисциплінарним заходом “Гастро Челендж – BANOSH”;
  • зустріч зі стейкхолдером, роботодавцем та провідним бренд-шефом Буковини Костянтином Онікієнком, який розповів про особливості професійної підготовки здобувачів освіти училища та спільно із ними приготував страви італійської кухні;
  • гастротуром до ресторану “Тhe Сад”, власником якого є випускник училища Василь Лазаренко, де було презентовано традиційні українські страви, приготовлені за новітніми технологіями;
  • культурною програмою: екскурсіями містом та Резиденцією митрополитів Буковини і Далмації.

Важливою подією стало підписання Меморандуму про співпрацю з Львівським професійним коледжем сфери обслуговування та поліграфії (директор – Ірина Бурак).

Успіху міжрегіональних інтерактивних англомовних партнерських колаборацій не завадила дощова погода, оскільки учасників поєднала спільна мета: українська ідея єдності, передовий європейський досвід, прагнення до самовдосконалення у професійній діяльності.

Erasmus+ Boosting

30 квітня 2025 року, відповідно до плану виконання завдань міжнародного Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266, відбулося пілотування інтегрованої англомовної лабораторної роботи з кулінарії на тему: “Міжнародна кухня” (рівень англійської мови В1-В2). Для участі в експерименті були запрошені здобувачі освіти з гімназій, ліцеїв міста Чернівці та здобувачі освіти ЧВКУ ДТЕУ. У заході брали […]

Erasmus+ Boosting

09 квітня 2025 року команда учасниць Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 продовжила апробацію CLIL уроків на виробничих площадках ЧВКУ ДТЕУ. Пілотування англомовного пробного заняття на тему: “Національна Буковинська випічка” проходило у лабораторії кондитерства і пекарства. Вступний інструктаж провела старший майстер Марина Ботук. Про особливості та поетапність приготування виробу “Буковинський горішок” говорила майстер […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x