Erasmus+ Boosting

Відповідно до завдань проєкту ERASMUS+ “Boosting Culinary Education and Training” (No.2023-1-LV01-KA220-VET-000161266) 23-24 травня 2025 року в Чернівецькому вищому комерційному училищі ДТЕУ проходив освітянський експеримент – міжрегіональні інтерактивні англомовні партнерські колаборації. Колаборації є ефективним інструментом для залучення нової аудиторії, підвищення довіри до закладів професійно-технічної освіти та створення нових креативних ідей у сфері кондитерського й кулінарного мистецтва. Ініціатор освітянського експерименту – Веронія Мартинюк, к.п.н., керівник проєктної команди “Bооsting…”, викладачка ЧВКУ ДТЕУ.

У заходах брали участь команди проєкту Еразмус+ “Bооsting Culinary Education and Training”: ЧВКУ ДТЕУ (директор – Микола Кирилюк) та Львівського професійного коледжу готельно-туристичного і ресторанного сервісу (директор – Ганна Балущак), а також наші партнери – команда Львівського професійного коледжу сфери обслуговування та поліграфії (директор – Ірина Бурак).

Дводенна програма була насичена подіями:

  • зустріч з Девідом Джеймсом, волонтером із США, який співпрацює із GoGlobal та проводить заняття Speaking Clubs в Чернівцях;
  • англомовними навчально-виробничими тренінгами з кулінарного мистецтва (тренери – к.ф.н., доц. Зоя Куделько; к.політ.н., доц. Валентина Богатирець – ЧНУ ім. Ю.Федьковича);
  • інтерактивними англомовними лабораторними роботами у професійному середовищі та мультидисциплінарним заходом “Гастро Челендж – BANOSH”;
  • зустріч зі стейкхолдером, роботодавцем та провідним бренд-шефом Буковини Костянтином Онікієнком, який розповів про особливості професійної підготовки здобувачів освіти училища та спільно із ними приготував страви італійської кухні;
  • гастротуром до ресторану “Тhe Сад”, власником якого є випускник училища Василь Лазаренко, де було презентовано традиційні українські страви, приготовлені за новітніми технологіями;
  • культурною програмою: екскурсіями містом та Резиденцією митрополитів Буковини і Далмації.

Важливою подією стало підписання Меморандуму про співпрацю з Львівським професійним коледжем сфери обслуговування та поліграфії (директор – Ірина Бурак).

Успіху міжрегіональних інтерактивних англомовних партнерських колаборацій не завадила дощова погода, оскільки учасників поєднала спільна мета: українська ідея єдності, передовий європейський досвід, прагнення до самовдосконалення у професійній діяльності.

23.10.2025 у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся ХІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, під час якого студенти презентували власні бізнес-проєкти та наукові доповіді. Чернівецьке вище комерційне училище на фестивалі науки представляв студент групи ФМБ25 Роман Поп із бізнес-планом “Ресторан “Sky food” (науковий керівник – к.т.н. Тетяна Марусяк) і здобув ІІІ місце. Директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, […]

Erasmus+ Boosting

Команда кулінарів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, членів Erasmus+ проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, взяли участь у Гастрономічному фестивалі етнічної кухні Чернівецької області “Смак традицій” й приготували етнічні страви країн Балтії: цепеліни (Литва), крінгель (Естонія) та скландраусіс (Латвія). Менеджер проєкту Веронія Мартинюк провела для майбутніх кухарів вікторину “Що ти знаєш про наших […]

У Чернівецькому вищому комерційному училищі ДТЕУ відбувся Гастрономічний фестиваль етнічної кухні Чернівецької області “Смак Традицій”, який довів, що навіть звичайне приготування страви можна перетворити у справжній дослідницький проєкт. Майбутні кухарі перевтілились у дипломатів і представляли смачну гастрономічну етнічну спадщину нашого краю. Відкрив Фестиваль директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, привітавши всіх присутніх з Міжнародним днем кулінара. […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x