Erasmus+ Boosting

Відповідно до плану активностей Еразмус проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, 03.09.2025 члени команди Чернівецького вищого комерційне училище ДТЕУ взяли участь у Кулінарному кейсі системи HORECA у Чернівцях. Модераторами дійства були: відомий бренд-шеф Костянтин Онікієнко та менеджер проєкту Веронія Мартинюк, викладач ЧВКУ ДТЕУ.

Захід передбачав ознайомлення з особливостями роботи закладів HORECA (тратторія “NONNA MACARONA”, кафе “FREIDORA”, “SPANISH CHURROS”) та специфікою організації виробництва страв Середземноморської кухні. Загальнопрофесійною метою кулінарного кейсу було вивчення можливостей організації стажування та учнівської практики для набуття кулінарного досвіду в умовах відкритої кухні ресторану. Відкрита кухня – це кулінарний простір, де процес приготування страв відбувається на очах у відвідувачів, перетворюючи процес їжі на справжнє шоу, забезпечуючи повну прозорість щодо інгредієнтів і умов приготування.

Працівники ЧВКУ ДТЕУ ознайомилися з особливостями функціонування новітнього обладнання, тонкощами приготування італійських та іспанських страв, а також вимог до розробки меню міжнародної кухні. Під час ділової розмови з менеджерами жваво обговорювалися можливості проведення серії практичних занять та інноваційних маркетингових заходів для здобувачів освіти ЧВКУ ДТЕУ за участю професійних кухарів системи HORECA відповідно до потреб ринку праці європейських закладів харчування.

23.10.2025 у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся ХІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, під час якого студенти презентували власні бізнес-проєкти та наукові доповіді. Чернівецьке вище комерційне училище на фестивалі науки представляв студент групи ФМБ25 Роман Поп із бізнес-планом “Ресторан “Sky food” (науковий керівник – к.т.н. Тетяна Марусяк) і здобув ІІІ місце. Директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, […]

Erasmus+ Boosting

Команда кулінарів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, членів Erasmus+ проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, взяли участь у Гастрономічному фестивалі етнічної кухні Чернівецької області “Смак традицій” й приготували етнічні страви країн Балтії: цепеліни (Литва), крінгель (Естонія) та скландраусіс (Латвія). Менеджер проєкту Веронія Мартинюк провела для майбутніх кухарів вікторину “Що ти знаєш про наших […]

У Чернівецькому вищому комерційному училищі ДТЕУ відбувся Гастрономічний фестиваль етнічної кухні Чернівецької області “Смак Традицій”, який довів, що навіть звичайне приготування страви можна перетворити у справжній дослідницький проєкт. Майбутні кухарі перевтілились у дипломатів і представляли смачну гастрономічну етнічну спадщину нашого краю. Відкрив Фестиваль директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, привітавши всіх присутніх з Міжнародним днем кулінара. […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x