Відповідно до плану активностей Еразмус проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, 03.09.2025 члени команди Чернівецького вищого комерційне училище ДТЕУ взяли участь у Кулінарному кейсі системи HORECA у Чернівцях. Модераторами дійства були: відомий бренд-шеф Костянтин Онікієнко та менеджер проєкту Веронія Мартинюк, викладач ЧВКУ ДТЕУ.
Захід передбачав ознайомлення з особливостями роботи закладів HORECA (тратторія “NONNA MACARONA”, кафе “FREIDORA”, “SPANISH CHURROS”) та специфікою організації виробництва страв Середземноморської кухні. Загальнопрофесійною метою кулінарного кейсу було вивчення можливостей організації стажування та учнівської практики для набуття кулінарного досвіду в умовах відкритої кухні ресторану. Відкрита кухня – це кулінарний простір, де процес приготування страв відбувається на очах у відвідувачів, перетворюючи процес їжі на справжнє шоу, забезпечуючи повну прозорість щодо інгредієнтів і умов приготування.
Працівники ЧВКУ ДТЕУ ознайомилися з особливостями функціонування новітнього обладнання, тонкощами приготування італійських та іспанських страв, а також вимог до розробки меню міжнародної кухні. Під час ділової розмови з менеджерами жваво обговорювалися можливості проведення серії практичних занять та інноваційних маркетингових заходів для здобувачів освіти ЧВКУ ДТЕУ за участю професійних кухарів системи HORECA відповідно до потреб ринку праці європейських закладів харчування.