Erasmus+ Boosting

Продовжується марафон Кулінарних кейсів для команди Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, яка працює у міжнародному Еразмус проєкті “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266. Менеджер: Веронія Мартинюк, к.п.н, викладач ЧВКУ ДТЕУ. Педагоги провели професійно спрямований захід на навчально-виробничих локаціях (їдальня та харчоблок) Чернівецького ліцею №22 ім. Антона Кохановського Чернівецької міської ради.

Учасники дійства вивчали і обговорювали особливості організації шкільного харчування в освітніх закладах міста відповідно до вимог HACCP (основний доповідач – Валентина Костенюк). Учасники заходу з великою увагою прослухали виступ Людмили Білоус – начальниці відділу професійної освіти та ліцензування Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА. До кейсу долучилися: Леся Бабій – директор ліцею №22 ім. Антона Кохановського; Марина Ботук – старший майстер ЧВКУ ДТЕУ; Тетяна Шандро – представниця роботодавців (готельно-ресторанний комплекс “Стожари”).

Завершальним акордом експериментального кулінарного кейсу стали оцінкові дегустації страв меню Євгена Клопотенка і Методичні рекомендації, укладені у співпраці з працівниками харчоблоку Ліцею №22 ім. Антона Кохановського.

23.10.2025 у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся ХІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, під час якого студенти презентували власні бізнес-проєкти та наукові доповіді. Чернівецьке вище комерційне училище на фестивалі науки представляв студент групи ФМБ25 Роман Поп із бізнес-планом “Ресторан “Sky food” (науковий керівник – к.т.н. Тетяна Марусяк) і здобув ІІІ місце. Директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, […]

Erasmus+ Boosting

Команда кулінарів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, членів Erasmus+ проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, взяли участь у Гастрономічному фестивалі етнічної кухні Чернівецької області “Смак традицій” й приготували етнічні страви країн Балтії: цепеліни (Литва), крінгель (Естонія) та скландраусіс (Латвія). Менеджер проєкту Веронія Мартинюк провела для майбутніх кухарів вікторину “Що ти знаєш про наших […]

У Чернівецькому вищому комерційному училищі ДТЕУ відбувся Гастрономічний фестиваль етнічної кухні Чернівецької області “Смак Традицій”, який довів, що навіть звичайне приготування страви можна перетворити у справжній дослідницький проєкт. Майбутні кухарі перевтілились у дипломатів і представляли смачну гастрономічну етнічну спадщину нашого краю. Відкрив Фестиваль директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, привітавши всіх присутніх з Міжнародним днем кулінара. […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x