VisegradFund

30.09.2025 студенти Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ взяли участь у Міжнародному хакатоні з підприємництва Slovak Business Agency (SBA), який став каталізатором розвитку підприємницьких навичок студентів зі Словаччини, Угорщини та України.

Захід сфокусований на практичному подоланні реальних бізнес-викликів. Учасники не просто вчилися, а засвоювали ключові інструменти для запуску та масштабування проєктів:

  • стратегічне планування: пропрацювали Business Model Canvas;
  • провели детальний аналіз цільової аудиторії, що є важливим для створення ціннісної пропозиції та забезпечення ринкової актуальності;
  • фінальним етапом Міжнародного хакатону стала підготовка та проведення пітчінгів, що дозволило учасникам ефективно презентувати свої концепції та відточити навички публічних виступів.

Хакатон надав учасникам унікальний практичний досвід, необхідний для конвертації інноваційних ідей у життєздатні бізнес-рішення та став вагомим кроком у формуванні нового покоління підприємців.

23.10.2025 у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся ХІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, під час якого студенти презентували власні бізнес-проєкти та наукові доповіді. Чернівецьке вище комерційне училище на фестивалі науки представляв студент групи ФМБ25 Роман Поп із бізнес-планом “Ресторан “Sky food” (науковий керівник – к.т.н. Тетяна Марусяк) і здобув ІІІ місце. Директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, […]

Erasmus+ Boosting

Команда кулінарів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, членів Erasmus+ проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, взяли участь у Гастрономічному фестивалі етнічної кухні Чернівецької області “Смак традицій” й приготували етнічні страви країн Балтії: цепеліни (Литва), крінгель (Естонія) та скландраусіс (Латвія). Менеджер проєкту Веронія Мартинюк провела для майбутніх кухарів вікторину “Що ти знаєш про наших […]

У Чернівецькому вищому комерційному училищі ДТЕУ відбувся Гастрономічний фестиваль етнічної кухні Чернівецької області “Смак Традицій”, який довів, що навіть звичайне приготування страви можна перетворити у справжній дослідницький проєкт. Майбутні кухарі перевтілились у дипломатів і представляли смачну гастрономічну етнічну спадщину нашого краю. Відкрив Фестиваль директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, привітавши всіх присутніх з Міжнародним днем кулінара. […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x