VisegradFund

30.09.2025, в рамках Міжнародної зустрічі директор Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ Микола Кирилюк та заступник директора з навчально-виховної роботи Олена Продан, викладач англійської мови Оксана Булгакова та здобувачі освіти мали чудову нагоду заглибитися у тему формування зелених навичок у словацькій школі.

Наші колеги зі Словаччини поділилися комплексним підходом, що охоплює:

  • особливості сортування сміття за європейськими стандартами;
  • правила екологічного прибирання та використання безпечних засобів;
  • активну участь студентів у різноманітних екологічних акціях.

Це хороший приклад того, як екологічна свідомість інтегрується у щоденний освітній процес. Ми ж, як представники українського кулінарного училища, представили свій унікальний виклик. Наша місія – готувати майбутніх професіоналів, але ми також усвідомлюємо гостру проблему безвідходного виробництва на кухні. Саме кулінарна галузь генерує значний обсяг харчових відходів, і ми шукаємо інноваційні шляхи для мінімізації втрат та впровадження принципів сталої кулінарії (zero waste).

Цей обмін досвідом став чудовим стартом для пошуку спільних рішень. Сподіваємося, що співпраця дозволить нам впровадити словацький досвід у нашу роботу та знайти ефективні відповіді на наші кулінарні екологічні виклики.

Erasmus+ TEAMCHERS

Згідно з офіційним запрошенням директора Systems Innovation Center Kft (Будапешт, Угорщина) – Координатора Міжнародного проєкту Erasmus+ TEAMCHERS (№2025-1-HU01-KA220-SCH-000364616, термін реалізації: 01/11/2025 – 15/11/2027) – заступник директора з навчально-виробничої роботи Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ Тетяна Верстюк (координатор проєкту від ЧВКУ ДТЕУ) та Оксана Булгакова взяли участь у стартовій зустрічі в Будапешті, заклавши міцний фундамент для […]

23.10.2025 у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся ХІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, під час якого студенти презентували власні бізнес-проєкти та наукові доповіді. Чернівецьке вище комерційне училище на фестивалі науки представляв студент групи ФМБ25 Роман Поп із бізнес-планом “Ресторан “Sky food” (науковий керівник – к.т.н. Тетяна Марусяк) і здобув ІІІ місце. Директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, […]

Erasmus+ Boosting

Команда кулінарів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, членів Erasmus+ проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, взяли участь у Гастрономічному фестивалі етнічної кухні Чернівецької області “Смак традицій” й приготували етнічні страви країн Балтії: цепеліни (Литва), крінгель (Естонія) та скландраусіс (Латвія). Менеджер проєкту Веронія Мартинюк провела для майбутніх кухарів вікторину “Що ти знаєш про наших […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x