VisegradFund

01.10.2025 учасники Міжнародної зустрічі #VisegradFund “Розвиток підприємницької грамотності та добробуту” відвідали найвідомішу пам’ятку Кремениці, яка працює і донині, – це Кремницький монетний двір, заснований у далекому 1328 році угорським королем Карлом Робертом. Він є одним із найстаріших безперервно діючих монетних дворів у світі. Саме тут карбували знамениті кремницькі дукати – свого часу одну з найтвердіших валют Центральної Європи. Історичний центр міста оточений добре збереженою середньовічною фортечною стіною з вежами, а на пагорбі височить Кремницький замок (Град). Серцем замку є велична готична Церква Святої Катерини з високою дзвіницею, звідки відкривається чудовий краєвид. На центральній похилій площі міста, окрім старовинних кам’яниць, розташована розкішна Чумна колона (Колона Святої Трійці) в стилі бароко, зведена у XVIII столітті. Кремниця, попри свій невеликий розмір, є обов’язковим туристичним місцем, що поєднує середньовічну архітектуру та унікальну історію грошей.

Erasmus+ TEAMCHERS

Згідно з офіційним запрошенням директора Systems Innovation Center Kft (Будапешт, Угорщина) – Координатора Міжнародного проєкту Erasmus+ TEAMCHERS (№2025-1-HU01-KA220-SCH-000364616, термін реалізації: 01/11/2025 – 15/11/2027) – заступник директора з навчально-виробничої роботи Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ Тетяна Верстюк (координатор проєкту від ЧВКУ ДТЕУ) та Оксана Булгакова взяли участь у стартовій зустрічі в Будапешті, заклавши міцний фундамент для […]

23.10.2025 у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся ХІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, під час якого студенти презентували власні бізнес-проєкти та наукові доповіді. Чернівецьке вище комерційне училище на фестивалі науки представляв студент групи ФМБ25 Роман Поп із бізнес-планом “Ресторан “Sky food” (науковий керівник – к.т.н. Тетяна Марусяк) і здобув ІІІ місце. Директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, […]

Erasmus+ Boosting

Команда кулінарів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, членів Erasmus+ проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, взяли участь у Гастрономічному фестивалі етнічної кухні Чернівецької області “Смак традицій” й приготували етнічні страви країн Балтії: цепеліни (Литва), крінгель (Естонія) та скландраусіс (Латвія). Менеджер проєкту Веронія Мартинюк провела для майбутніх кухарів вікторину “Що ти знаєш про наших […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x