VisegradFund

Заклади освіти #SOŠTechnikyASuziebASPŠStrojnickaAElectronicka, Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ, #GardonyiGezaAltalanosIskolaЕsGimnazium перетворилися на справжній табір для юних дослідників!

В рамках Міжнародної зустрічі #VisegradFund “Розвиток підприємницької грамотності та добробуту” відбувся неймовірно цікавий та корисний захід, присвячений виживанню у природних умовах. Це була справжня командна робота! Діти активно пересувалися територією, виконуючи різноманітні завдання, які вимагали не лише спритності, а й знань про природу.

Чого навчилися учасники?

  • розпалювання багаття: дізналися, як швидко та безпечно отримати вогонь, використовуючи природні матеріали;
  • очищення води – найцікавіше: як за допомогою каміння, трави, піску та інших природних “ресурсів” діти вчилися, як очистити воду й зробити її придатною для пиття;
  • розкладання наметів: як правильно організувати нічліг у польових умовах.


Атмосфера панувала чудова: весела, дружня та надихаюча. Такі зустрічі не лише зміцнюють міжнародні зв’язки, а й дають дітям життєво важливі навички, які обов’язково знадобляться їм у майбутньому.

Erasmus+ TEAMCHERS

Згідно з офіційним запрошенням директора Systems Innovation Center Kft (Будапешт, Угорщина) – Координатора Міжнародного проєкту Erasmus+ TEAMCHERS (№2025-1-HU01-KA220-SCH-000364616, термін реалізації: 01/11/2025 – 15/11/2027) – заступник директора з навчально-виробничої роботи Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ Тетяна Верстюк (координатор проєкту від ЧВКУ ДТЕУ) та Оксана Булгакова взяли участь у стартовій зустрічі в Будапешті, заклавши міцний фундамент для […]

23.10.2025 у Чернівецькому торговельно-економічному інституті ДТЕУ відбувся ХІІІ Буковинський студентський фестиваль науки, під час якого студенти презентували власні бізнес-проєкти та наукові доповіді. Чернівецьке вище комерційне училище на фестивалі науки представляв студент групи ФМБ25 Роман Поп із бізнес-планом “Ресторан “Sky food” (науковий керівник – к.т.н. Тетяна Марусяк) і здобув ІІІ місце. Директор ЧВКУ ДТЕУ Микола Кирилюк, […]

Erasmus+ Boosting

Команда кулінарів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, членів Erasmus+ проєкту “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266, взяли участь у Гастрономічному фестивалі етнічної кухні Чернівецької області “Смак традицій” й приготували етнічні страви країн Балтії: цепеліни (Литва), крінгель (Естонія) та скландраусіс (Латвія). Менеджер проєкту Веронія Мартинюк провела для майбутніх кухарів вікторину “Що ти знаєш про наших […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x