Міжнародна співпраця

У серпні 2023 року викладач Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ, к.п.н., доцент Мартинюк Веронія брала участь у міжнародній програмі ERASMUS+ #2021-I-LV01-KA121. Заходи Проєкту відбувалися на базі Ризького технікуму туризму та творчої індустрії, м. Рига, Латвія. Цільовий Проєкт CBVET було спрямовано на розбудову потенціалу провайдерів VET освіти Європи та України, а також реалізацію стійкості європейських та українських ЗПТО до стрімких змін навколишнього соціально-політичного середовища.

Проект мав за мету формувати спільні загальноєвропейські цінності, таким чином зміцнюючи відносини між європейською освітою та соціально-економічним середовищем українських ЗПТО.

Програма заходів та акцій Проєкту була насиченою і змістовною. На запрошення латиської сторони Веронія Мартинюк проводила майстер-класи та тьюторіали; зустрічалася з представниками директорату профтехосвіти; брала участь у виїзних професійних конкурсах у м. Єлгава; акціях до Дня незалежності України у м. Рига.

Проєкт CBVET продемонстрував всебічну, одностайну підтримку латиського суспільства народу України у визвольній боротьбі проти рашистських загарбників. Заходи Проєкту розраховані на перспективу, оскільки відкривають можливості мобільності та співпраці українських та європейських ЗПТО у різних сферах професійної діяльності.

Дякуємо нашим партнерам з Латвії, особливо RTRIT, за чудову організацію акцій Проєкту, підтримку та всебічну допомогу у нашій боротьбі за незалежність і волю.

Erasmus+ Boosting

09 квітня 2025 року команда учасниць Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 продовжила апробацію CLIL уроків на виробничих площадках ЧВКУ ДТЕУ. Пілотування англомовного пробного заняття на тему: “Національна Буковинська випічка” проходило у лабораторії кондитерства і пекарства. Вступний інструктаж провела старший майстер Марина Ботук. Про особливості та поетапність приготування виробу “Буковинський горішок” говорила майстер […]

Erasmus+ Boosting

Відповідно до плану виконання завдань Еразмус проєкту “Bооsting Culinary Education and Training” 2023-LV01-KA220-VET-0000161266 члени команди ЧВКУ ДТЕУ розпочали реалізовувати теоретичні напрацювання з CLIL методики у сфері кондитерства. CLIL (Content and Language Integrated Learning) – це вивчення англійською (або іншою іноземною мовою) всіх або декількох предметів. Члени команди ЧВКУ розробили і розпочали апробацію авторських англомовних планів […]

TARTU, VOСO, день п’ятий: завершальні акорди. Багатонаціональна команда кулінарів сміливо долала високі англомовні бар’єри. Під керівництвом викладача Ksenia Mets (VOCO, Estonia) та за підтримки Veronica Martynyuk (Ukraine) учасники міжнародного проєкту вивчали види та особливості меню, обговорювали стратегії розвитку ресторанного господарства в країнах Євросоюзу. Надихаючою стала зустріч з директором VOCO паном Raini Jõks, який особливо сердечно […]

Шановні педагоги, здобувачі освіти, батьки!

Вітаємо Вас на сайті Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ!

x