Boosting Culinary Education and Training

Відповідно до плану роботи у міжнародному проекті ERASMUS+ project “Boosting Culinary Education and Training” No. 2023-1-LV01-KA220-VET-000161266 (Латвія, Литва, Естонія, Україна) команда викладачів та майстрів ЧВКУ ДТЕУ брала участь у європейських тренінгових вебінарах /Детальніше…/

Вільнюс. День 4. Методологія СLIL /Детальніше…/

Вільнюс. День 3. Знайомилися із VESK /Детальніше…/

Вільнюс. День 2. Гастроквест /Детальніше…/

Вільнюс. День 1. Розпочалися івенти міжнародного кулінарного проєкту /Детальніше…/

Команда педагогічних працівників Чернівецьке вище комерційне училище ДТЕУ відбула до м. Вільнюс (Литва) для участі у заходах міжнародного проєкту /Детальніше…/

Візитівка команди викладачів Чернівецького вищого комерційного училища ДТЕУ на міжнародному проєкті ERASMUS+ “Boosting culinary education and training” #projectbce

13 лютого 2024 року відбулася чергова зустріч менеджерів міжнародного проекту “Boosting culinary education and training” за європейською програмою ERASMUS+ K220 /Детальніше…/

23 січня 2024 року відбулася урочиста зустріч-знайомство членів команд країн, які співпрацюють в Erasmus+ проекті “Boosting culinary education…” /Детальніше…/


Підвищення кулінарної освіти та навчання

 

Знання англійської мови набувають все більшого значення на європейському ринку праці, особливо у ресторанному сервісі. Робота у сфері громадського харчування часто передбачає спілкування з клієнтами та колегами з інших країн. У такому мультикультурному середовищі непоодиноко виникають непорозуміння через брак мови спілкування. Знання професійних термінів дозволяє персоналу точно й ефективно комунікувати, забезпечуючи швидке і якісне командне обслуговування. Це не тільки покращує репутацію компанії та партнерського закладу професійної освіти, а й дає змогу брати участь у різноманітних міжнародних кулінарних заходах.

Мета проєкту:

Основна мета проєкту – доповнити навчальні програми з гастрономії шкіл-учасниць методом CLIL (Content and Language Integrated Learning Інтегроване навчання змісту та мови), інтегруючи професійну англійську мову в професійні предмети, що надає нові можливості для професійного розвитку в галузі гастрономічної освіти.

Реалізація проєкту:

У процесі реалізації проєкту вчителі шкіл-учасниць будуть запрошені на три тренінги з метою вдосконалення навичок англійської мови та вивчення методу CLIL:

Перший навчальний захід передбачає удосконалення знань англійської мови за професійним спрямуванням у системі сталого розвитку професійної гастрономічної освіти. Цей навчальний захід передбачає різноманітні заходи, спрямовані на сприяння міжкультурній кулінарній обізнаності.

Другий захід спрямований на удосконалення професійної англійської мови та вивчення системи екологічних методів в освітніх програмах з гастрономії. Цей навчальний захід передбачатиме різноманітні заходи для покращення взаємної соціокультурної комунікації.

Фінальний навчальний захід спрямований на відпрацювання у професійному середовищі кулінарної термінології за методом CLIL із застосуванням безвідходного підходу до приготування латвійських, литовських, естонських та українських традиційних страв.

Очікувані результати проєкту:

Ілюстрований електронний словник термінів гастрономії, сталого розвитку та екологічного підходу латвійською, литовською, естонською, українською та англійською мовами.

Цифрові навчальні матеріали для вивчення професійної англійської мови. Матеріали будуть доповнені методом CLIL та адаптовані до потреб сектору професійної освіти.

Навчальна платформа, яка, зібравши всі навчальні матеріали та цифровий словник, забезпечить доступ до всіх ресурсів, розроблених у рамках проекту.

Номер проєкту:

2023-1-LV01-KA220-VET-000161266

Реалізація проєкту:

10.01.2023 – 31.03.2026

Координатор проєкту:

Ризький технікум туризму та креативної індустрії (LV)

Партнери проєкту:

Центр професійного навчання Zirmunai (LT)

Tartu Rakenduslik College (EE)

Львівський професійний коледж гостинності, туризму та ресторанного сервісу (UA)

Чернівецьке вище комерційне училище Державного торговельно-економічного університету (UA)