Фахова передвища освіта
Спеціальність: “Харчові технології”
Галузь знань – 18 Виробництво та технології / G Інженерія, виробництво та будівництво
Спеціальність – 181 Харчові технології / G13 Харчові технології
Освітньо-професійна програма – Виробництво харчової продукції / MANUFACTURING OF FOOD PRODUCTION
Освітньо-професійний ступінь – фаховий молодший бакалавр
Передумови вступу – на базі диплома кваліфікованого робітника “Кухар IV розряду”
Термін навчання – 2 роки / 1,5 роки
Форма навчання – денна
Закон України “Про фахову передвищу освіту”
Стандарт ФПО зі спеціальності 181 “Харчові технології”
ОПП “Виробництво харчової продукції”:
- ОПП “Виробництво харчової продукції” (2024)
- Про введення в дію ОПП “Виробництво харчової продукції” та навчального плану (2025)
- ОПП “Виробництво харчової продукції” (2025)
- Протоколи засідань робочої групи та стейкхолдерів:
- Протокол засідання методичної комісії “Харчових технологій”
- Протокол засідання студентської ради
Робочі програми освітніх компонентів (2024):
- Освітні компоненти, що формують загальні компетентності
- ОК 1. Історія України
- ОК 2. Економічна теорія
- ОК 3. Основи філософських знань
- ОК 4. Історія світової та української культури
- ОК 5. Іноземна мова (за професійним спрямуванням)
- ОК 6. Основи правознавства
- ОК 7. Українська мова (за професійним спрямуванням)
- ОК 8. Неорганічна хімія
- ОК 9. Органічна хімія
- ОК 10. Аналітична хімія
- ОК 11. Основи екології
- ОК 12. Мікробіологія та фізіологія харчування
- Освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності
- ОК 13. Технологія виробництва кулінарної продукції
- ОК 14. Організація виробництва в закладах ресторанного господарства
- ОК 15. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
- ОК 16. Основи стандартизації та управління якістю харчових продуктів з основами НАССР
- ОК 17. Технологічне обладнання харчових виробництв
- ОК 18. Процеси і апарати харчових виробництв
- ОК 19. Вступ до спеціальності
- ОК 20. Облік і звітність
- ОК 21. Технічне креслення
- ОК 22. Товарознавство харчових продуктів
- ОК 23. Економіка підприємств різних типів
- ОК 24. Основи охорони праці
- ОК 25. Інформаційні системи та технології
- Освітні компоненти за вибором студентів
- ВК 1. Іноземна мова (друга за вибором)
- ВК 2. Фізичне виховання
- ВК 3.1. Біохімія
- ВК 4.2. Барна справа
- ВК 5.2. Інноваційні харчові технології
- ВК 6.2. Основи менеджменту
- ВК 7.2. Сучасна українська кухня
- ВК 8.1. Технологія борошняних кондитерських виробів
- ВК 9.1. Технологія напівфабрикатів різного ступеня готовності
Робочі програми освітніх компонентів (2025):
- Обов’язкові освітні компоненти, що формують загальні компетентності
- ОК 1. Історія України / History of Ukraine
- ОК 2. Економічна теорія / Economic Theory
- ОК 3. Основи філософських знань / Fundamentals of Philosophy
- ОК 4. Історія світової та української культури / History of the World and Ukrainian Cultures
- ОК 5. Іноземна мова (за професійним спрямуванням) /Foreign language (for Professional Purposes)
- ОК 6. Основи правознавства / Fundamentals of Law
- ОК 7. Українська мова (за професійним спрямуванням) / Ukrainian language (for Specific Purposes)
- ОК 8. Неорганічна хімія / Inorganic Сhemistry
- ОК 9. Органічна хімія / Organic Сhemistry
- ОК 10. Аналітична хімія / Analytical Сhemistry
- ОК 11. Основи екології / Fundamentals of Еcology
- ОК 12. Мікробіологія та фізіологія харчування / Мicrobiology and Physiology of Nutrition
- ОК 13. Фізична та колоїдна хімія / Physical and Colloidal Chemistry
- ОК 14. Біохімія / Biochemistry
- ОК 15. Фізичне виховання / Physical education
- Обов’язкові освітні компоненти, що формують спеціальні компетентності
- ОК 16. Технологія виробництва кулінарної продукції / Technology of Food Production
- ОК 17. Організація виробництва в закладах ресторанного господарства / Organization of Production in the Restaurant Industry
- ОК 18. Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства / Organization of Service in the Restaurant Industry
- ОК 19. Основи стандартизації та управління якістю харчових продуктів з основами НАССР / Standardization Basics and Food Products Quality Management with HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) Basics
- ОК 20. Технологічне обладнання харчових виробництв / Technological equipment for food production
- ОК 21. Процеси і апарати харчових виробництв / Processes and apparatuses in food production
- ОК 22. Вступ до спеціальності / Introduction to specialty
- ОК 23. Облік і звітність / Accounting and reporting
- ОК 24. Технічне креслення / Technical drawing
- ОК 25. Товарознавство харчових продуктів / Food Products Merchandising
- ОК 26. Економіка підприємств різних типів / Economics of different business entities
- ОК 27. Основи охорони праці / Basics of Occupational Safety
- ОК 28. Інформаційні системи та технології / Informational systems and technologies
- ОК 29. Проєктування в закладах ресторанного господарства / Designing in the restaurant industry
- Освітні компоненти за вибором студентів
- ВК 1. Іноземна мова (друга за вибором)
- ВК 2. Фізичне виховання
- ВК 3.1. Біохімія
- ВК 4.2. Барна справа
- ВК 5.2. Інноваційні харчові технології
- ВК 6.2. Основи менеджменту
- ВК 7.2. Сучасна українська кухня
- ВК 8.1. Технологія борошняних кондитерських виробів
- ВК 9.1. Технологія напівфабрикатів різного ступеня готовності
-
- Навчальні плани:
-
- Накази “Про вибіркові дисципліни”:
Репозитарій навчально-методичних комплексів:
- Українська мова (за професійним спрямуванням)
- Основи охорони праці
- Технологічне обладнання харчових виробництв
- Інноваційні харчові технології
- Біохімія
- Процеси і апарати харчових виробництв
- Основи стандартизації та управління якістю харчових продуктів з основами НАССР
- Мікробіологія та фізіологія харчування
- Технологія напівфабрикатів різного ступеня готовності
- Економіка підприємств різних типів
- Економічна теорія
- Облік і звітність
- Основи менеджменту
- Товарознавство харчових продуктів
- Технологія виробництва кулінарної продукції
- Неорганічна хімія
- Органічна хімія
- Аналітична хімія
- Основи екології
- Технічне креслення
- Барна справа
- Фізичне виховання
- Вступ до спеціальності
- Організація виробництва в закладах ресторанного господарства
- Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства
- Інформаційні системи та технології
Анкети опитування:
- Анкета анонімного опитування студентів щодо рівня задоволеності якістю освітнього процесу за ОПП
- Анкета анонімного опитування студентів щодо оцінки змісту ОПП
- Анкета для опитування роботодавців
Результати опитування:
- Результати анонімного опитування студентів щодо рівня задоволеності якістю освітнього процесу за ОПП
- Результати анонімного опитування студентів щодо оцінки змісту ОПП
- Результати опитування роботодавців
- Витяг з протоколу засідання педагогічної ради
- Протокол засідання методичної комісії “Харчових технологій”
- Протоколи засідань ради студентів:
Роботодавці:
Договори про навчально-виробничу практику:
Рецензії на ОПП:
Положення:
- Про академічну мобільність студентів
- Про атестацію педагогічних працівників
- Про визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та (або) інформальної освіти
- Про забезпечення освітнього компоненту
- Про індивідуальний графік навчання
- Про індивідуальний навчальний план студентів
- Про курсовий проєкт
- Про лекційне заняття
- Про організацію освітнього процесу із застосуванням технологій дистанційного навчання в період надзвичайних ситуацій
- Про організацію освітнього процесу
- Про освітньо-професійні програми
- Про порядок оцінювання знань здобувачів освіти
- Про порядок переведення, відрахування та поновлення студентів
- Про порядок призначення і виплати стипендій
- Про порядок проведення атестації здобувачів фахової передвищої освіти та організацію роботи екзаменаційної комісії
- Про порядок розробки та затвердження навчальних планів (робочих планів) підготовки здобувачів ФПО
- Про порядок та умови обрання студентами вибіркових навчальних дисциплін
- Про практичне та лабораторне заняття
- Про практичну підготовку здобувачів фахової передвищої освіти
- Про роботу екзаменаційної комісії для атестації здобувачів фахової передвищої освіти
- Про робочу групу освітньо-професійної програми
- Про семінарські заняття та консультації
- Про стейкхолдерів освітніх програм
- Про лабораторію за професіями “Офіціант”, “Бармен”, “Адміністратор (господар) залу”
- Про навчально-виробничу майстерню “Кухня”
- Про лабораторію для проведення лабораторно-практичних робіт за професіями “Кондитер”, “Пекар”
- Про навчально-виробничу майстерню “Їдальня” та бар-кафе “Родзинка”
- Про робочі програми освітніх компонентів (дисциплін)
- Про адміністративно-громадський контроль з ОП
- Про організацію роботи з ОП та БЖ учасників освітнього процесу
- Про службу з ОП
- Про предметні гуртки
- Про учнівське самоврядування
- Про організацію інклюзивного навчання
- Про бібліотеку
- Про академічну доброчесність учасників освітнього процесу
- Про проведення анкетування
- Про систему рейтингового оцінювання діяльності педагогічних працівників
- Про порядок і процедуру врегулювання конфліктних ситуацій
- Додаток 28 ВІДОМОСТІ про педагогічних працівників, які забезпечують освітній процес за спеціальністю:
- 181 Харчові технології
- Додаток 29 ВІДОМОСТІ про педагогічних працівників, які працюють у здобувача ліцензії (ліцензіата) за основним місцем роботи, мають освітню та/або професійну кваліфікацію, яка відповідає спеціальності:
- 181 Харчові технології
- Додаток 30 ВІДОМОСТІ про матеріально-технічне забезпечення освітньої діяльності закладу освіти:
- 181 Харчові технології
- Додаток 31 ВІДОМОСТІ про навчально-методичне забезпечення освітньої діяльності за спеціальністю:
- 181 Харчові технології
- Додаток 32 ВІДОМОСТІ про інформаційне забезпечення освітньої діяльності за спеціальністю:
- 181 Харчові технології
- Обладнання лабораторій та спеціалізованих кабінетів
- Акт прийому готовності до нового 2024/2025 н.р.
- Графік освітнього процесу на 2024/2025 н.р.